UMD News

UMD News

Денес, 27ми ноември 2017 година во Амбасадата на Република Македонија во Вашингтон, Обединета Македонска Дијаспора (ОМД) оствари едночасовна средба со Министерот за …

Почитувани членови и пријатели на ОМД, почитувани наши сонародници Македонци и пријатели на Македонија, ОМД го започна проектот 10$ за 10К, проект …

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) е сериозно вознемирена од веста за влошеното здравје на Едмонд Темелко, градоначалник на Пустец, Албанија, кој во 2010 …

The United Macedonian Diaspora (UMD) is greatly distressed by the news of the ailing health of 2010 UMD Human Rights Award recipient …

Почитувани Македонци, Ова се историски моменти од нашето опстојување. Секојдневно сме сведоци на надворешни, a најразочарувачко и внатрешни обиди за уништување на …

With the Holiday season fast approaching, we here at the United Macedonian Diaspora decided we would give our first gift to you, …

Почитувани, По повод вашата статија “Моне за почетници,” каде ОМД од страна на вашиот новинар Љупчо Поповски е оквалификувана како патриотско националистичка, …

Грчкиот МНР го Блокираше Претседателот на ОМД на Твитер Историски, Грција како основоположник на демократијата можела да се пофали со епитетот на …

Greece, at one point in its history, was the founder of democracy and could boast itself to be the champion of human …

Во врска со посетата на известувачот за Македонија, европратеникот Иво Вајгл, Обединета Македонска Дијаспора како најголема организација на Македонците надвор од Македонија …

Kristina Dimitrievski, the Canadian Chairwoman of Generation M – UMD’s young leaders program – discovered a brochure of a secret Greek conference …

On Sunday, October 30, 2017, the United Macedonian Diaspora (UMD) promoted Macedonia at the Eastern European and Slavic Fall Festival held at …

Just hours ago, Greece’s President, Prokopis Pavlopoulos, made inflammatory and patently false remarks about Macedonia, claiming that Macedonia “was, is, and will …

The memory of the late John L. N. Bitove—a champion of Macedonian human rights, who was passionately devoted to the betterment of …

UNITED, WE CAN!

United Macedonian Diaspora
800 Maine Avenue SW Suite 200, Washington, D.C. 20024

Opening Hours:
Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

United Macedonian Diaspora © 2023. All Rights Reserved