ОМД Европа

Имајќи превид дека нашата  татковина Македонија е сместена на крстосница меѓу Европа, Азија и Африка, присуството во Европа е едно од највисоките приоритети за ОМД. Низ вековите, Македонците емигрирале во европските држави барајќи подобри можности, образование или да избегнат војни. Денеска Европа (не вклучувајќи ја географска Македонија) е дом на околу 550 до 600 илјади Македонци.

ОМД има свои претставници во следните градови: Брисел, Лондон, Париз, Санкт Петерсбург, Штутгард, Солун и Виена.

ОМД има планови да отвори европско претставништво во Брисел,  седиштето на Европската унија кое ќе служи како унитарно тело за сите македонски заедници во Европа.

Ако сте заинтересирани да помогнете во напорите за ширење на ОМД во Европа, Ве молиме испратете ни е-меил Europa@umdiaspora.org

Previous ОМД Канада

UNITED, WE CAN!

United Macedonian Diaspora
800 Maine Avenue SW Suite 200 Washington, D.C. 20024

Opening Hours:

Mon – Fri: 9:00 am – 5:00 pm

United Macedonian Diaspora © 2024. All Rights Reserved