Само Обединети Можеме, Дали Сте и Вие со Нас?

Почитувани членови и пријатели на ОМД, почитувани наши сонародници Македонци и пријатели на Македонија,

ОМД го започна проектот 10$ за 10К, проект кој е многу значаен за нашата организација, а со тоа и за гласот на Македонците од дијаспората, но и во матичната Македонија.

https://www.crowdrise.com/o/en/campaign/umd10from10kmacedonia/macedonia

Ви се обраќаме Вам, нашите сонародници и пријатели со апел за симболична донација од 10 долари, кои иако можеби симболични за Вас, за ОМД како организација која е не-партиска и не-владина и се финансира од спонзорства и донации, има исклучително значење.

Убедени сме дека сите ние знаеме дека ниту една активност, настан, културен, спортски, политички или од каква било друга природа, е незамисливо да се одржи без подршка од тие за кои е наменет. Програмите и активностите на ОМД се наменети за сите нас, Македонци во дијаспората во САД, Канада, Европа, Австралија, во Македонија, Грција, Бугарија, Албанија, Србија, во Гора на Косово. Ве повикуваме на единство и личен продонес кој е искличително потребен во овој период.

Македонскиот Народ, во Македонија и во дијаспората поминува низ екстремно турбулентна деценија, неизвесна иднина и период во кој неопходно е повеќе од кога и да е, сите ние да застанеме гордо, чесно, со полно срце, патриотизам, ентузијазам, разум и одговорност на столбот на одбраната на народот и нацијата, да застанеме против обезличувањето на Македонскиот Народ, идентитет, јазик и култура. Тоа сите ние им го должиме на нашите предци низ вековите и на нашите идни поколенија.

Пред сите нас е демократска борба. За да бидеме победници, успешни, силни и единствени, мораме секојдневно активно да бидеме присутни во јавноста во државите каде што работиме и твориме, но и во матичната држава. Тоа е причината за овој наш повик, за подршка и симболична донација од само 10 долари кои со Ваша масовна подршка, уште повеќе ќе го зајакнат гласот на ОМД, а со тоа и Вашиот глас, во дијаспората и во Македонија.

Искрено се надеваме дека ја препознавате важноста на оваа акција и несебично ќе донирате симболични 10$ за овие цели.

Кликнете овде за да донирате.

Однапред благодарни,

Обединета Македонска Дијаспора

Previous ОМД изразува загриженoст за влошеното здравје на борецот за човекови права на Македонците, Едмонд Темелко

UNITED, WE CAN!

United Macedonian Diaspora
800 Maine Avenue SW Suite 200 Washington, D.C. 20024

Opening Hours:

Mon – Fri: 9:00 am – 5:00 pm

United Macedonian Diaspora © 2024. All Rights Reserved