home5-2

ОМД се сретна со конгресман Бентиволио за односите помеѓу САД и Македонија

Во понеделник 28ти април 2014 година, претседателот на ОМД Методија А. Колоски и соработникот по меѓународна политика и дипломатија Лидија Величковска се сретнаа со членот на пријателската група за Македонија и Македонските Американци во Конгресот, конгресманот Кери Бентиволио од 11-от дистрикт од Мичиген. ОМД му се заблагодари на конгресманот Бентиволио за ноговото силно пријателство со Македонија, во унапредувањето на односите помеѓу САД и Македонија, како и за тоа што е еден од оригиналните ко-спонсори за Резолуцијата на Домот 543, во која се потврдува поддршката за македонското членство во НАТО.

Конгресманот Бентиволио го претставува 11-от Дистрикт на Конгресот од Мичиген, вклучително и градовите како Трој, Блумфилд Хилс и Вајт лејк каде многумина од Амреиканците со македонско потекло живеат. Мичиген е дом на над 120,000 Американци со Македонско потекло.

Над 20 години, конгресманот Бентиволио гордо служеше во Националната гарда на Армијата на Мичиген каде неуморно работеше да ги заштити и одбрани Соединетите Американски Држави. Тој служеше и во воената полиција на домашниот фронт за време на Пустинската Бура во Ирак во 2007 година, на 56 години, во артилериската единица во рамките на административните капацитети.

Previous UMD Met Congressman Bentivolio of Michigan to Discuss U.S.-Macedonia Relations

UNITED, WE CAN!

United Macedonian Diaspora
800 Maine Avenue SW Suite 200 Washington, D.C. 20024

Opening Hours:

Mon – Fri: 9:00 am – 5:00 pm

United Macedonian Diaspora © 2024. All Rights Reserved