UMD Joins MHRMI #OurNameisMacedonia Campaign

UMD Joins MHRMI #OurNameisMacedonia Campaign

The United Macedonian Diaspora (UMD), based in Washington, D.C., is pleased to announce its unequivocal support for the #OurNameisMacedonia Campaign, spearheaded by Macedonian Human Rights Movement International (MHRMI), based in Toronto, Canada. At the same time, UMD would like to thank MHRMI for supporting the #WeAreMacedonia Campaign. UMD, who recently spearheaded the #WeAreMacedonia global grassroots protest movement in front of…

Започна Движењето “Ние Сме Македонија” со Протест во Вашингтон

Започна Движењето “Ние Сме Македонија” со Протест во Вашингтон

Денес, 14 Јануари 2018 година, започна движењето “Ние сме Македонија” организирано од повеќе Македонски организации од дијаспората. Македонски граѓани од Вашингтон, Мериленд, Вирџинија и Њу Џерси, одржаа едночасовен мирен протест пред Амбасадата на Република Македонија во Вашингтон. Протестот започна со интонирање на Македонската химна, по што со пароли и слогани Македонците ја искажаа својата загриженост за политичките настани во матичната…