#26ГодиниМакедонија: Одбележувајќи го нашето минато, гледаме кон иднината

#26ГодиниМакедонија: Одбележувајќи го нашето минато, гледаме кон иднината

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ѝ се придружува на глобалната македонска заедница во прославувањето на 26-тата година на независноста на Македонија. Овој ден претставува можност за Македонците од целиот свет да се здружат и заедно да прославуваат, додека нивната татковина се движи кон социоекономски просперитет и стабилност. Денес е ден за Македонците ширум светот да ги препознаат предизвиците со кои се…