Маделин Олбрајт се Согласува со Нас

Во говор на 13ти мај 2015 год. во Џонс Хопкинц Универзитетот на тема Пред и После Дејтон, Минатото на Босна и нејзината Европска иднина бившата прва дама за дипломатија на САД Маделин Олбрајт рече дека Грчкиот спор со името на Македонија е најлудиот од најлудите меѓународни спорови во одговор на прашање од претседателот на ОМД Методија А Колоски. Во истиот одговор, Олбрајт се потсети на нејзиното време како Амбасадор на САД во Обединетите Нации и кога покојниот претседател Киро Глигоров требаше да говори пред ООН во 1993 година и опозицијата на Грците. Изрази задоволство што после Косово можеше отворено да го користи уставното име на Македонија во Конгрес. Побара инволвираност на меѓународната заедница за членство на Македонија во НАТО и ЕУ сега, не кога е веќе касно. Кликни ТУКА за видео (минута 42,00)

Previous Madeleine Albright Agrees With Us

UNITED, WE CAN!

United Macedonian Diaspora
800 Maine Avenue SW Suite 200 Washington, D.C. 20024

Opening Hours:

Mon – Fri: 9:00 am – 5:00 pm

United Macedonian Diaspora © 2024. All Rights Reserved