ОМД ги одликува Дејна Клајн и Николас Тау со Наградите Пријатели на Македонија

Петок, 27 Февруари 2015

Вечерва, ОМД ќе одликува двајца истакнати личности - Македонскиот Почесен Конзул Дејна Клајн и Николас Тау од Меѓународната Фондација за Музика и Уметност.


Повеќе...

10та Македонска Маскарада за Василица Хит за Вашингтонците

Среда, 21 Јануари 2015

Повеќе од 270 Македонци и пријатели на Македонија го посетија овој 10ти собир, секогаш одржан преку викендов пред денот на Мартин Лутер Кинг., поврзувајќи две Македонски традиции, Православната Нова Година и Вевчанскиот Карневал, со повеќе од 1.500 години традиција. Гостите носеа интересни костими и Венециски маски.


Повеќе...

ОМД Назначи Нов Член на Управниот Одбор и Нов Глобален Претставник

Понеделник, 19 Јануари 2015

ОМД со задоволство објавува дека Димитар Насев, досегашен ОМД претставник за Лос Анџелес ќе се приклучи на Управниот Одбор и ќе ја преземе новата улога на Директор за Економски Развој, и д-р Наташа Гарет ќе ја преземе улогата на прв ОМД претставник за Питцбург, Пенсилванија.


Повеќе...

Помогнете и на ОМД преку пребарувачот Goodsearh

GoodSearch: You Search...We Give!

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31